Met behulp van de assistentiesystemen van Jungheinrich verhoogt u de veiligheid in uw magazijn en verloopt de in- en uitslag van goederen een stuk efficiënter.
Reachtrucks zijn snel en flexibel en hebben dankzij hun ontwerp weinig bewegingsruimte nodig. De gangpadbreedte voor reachtrucks is daardoor kleiner dan die voor heftrucks.
Van projectplanning en implementatie tot support en ondersteuning door onze servicemonteurs. Wij krijgen het voor elkaar!
We plannen en ontwerpen een logistiek systeem op maat van uw behoeften, zodat u de kosteneffectiviteit van uw magazijn automatisch kunt verhogen.
Veiligheid in en rond het magazijn is en blijft een belangrijk challenge. In onze artikelen about magazijnveiligheid geven wij suggestions!
Bij een zware inzet is een elektrische palletwagen een betere oplossing. Deze palletwagens hebben een elektromotor die het rijden en heffen van de past regelt. Dankzij de elektromotor hebben elektrische palletwagens ook een groter draagvermogen dan handpalletwagens.
Voor heel specifieke transportopdrachten zijn er op maat gemaakte vans. Maar waar gebruik je welke soort heftruck voor? Een uitleg more than de belangrijkste en veelgebruikte soorten heftrucks.
Een AMR beweegt autonoom. Dat betekent dat deze robots zelfstandig hun weg doorway het magazijn kunnen vinden. Web als bij AGV’s is het get started- en eindpunt bekend, maar de weg daartussen kan elke keer anders zijn.
Bij het transport van zwaardere lasten voorkomt de elektromotor zwaar trekken en duwen. Deze palletwagens zijn er in twee varianten: meeloop en meerij. Voor lange afstanden en een regelmatige inzet maakt de meerij palletwagen het werk makkelijker en ergonomischer.
Kenmerkend voor reachtrucks is de hoge hefhoogte, tegenwoordig tot wel 14 meter. Doordat de chauffeur dwars op de rijrichting zit, is het zicht op de rijweg en werkomgeving maximaal. Reachtrucks zijn vrijwel altijd voorzien van massieve banden. Voor een (sporadische) buiteninzet zijn er speciale reachtrucks leverbaar voor gecombineerd binnen- en buitengebruik.
Trekkers zijn er met capaciteiten tot wel 25 ton en in talloze varianten; zowel handbediend, als instaand design, maar Heftruck kopen meestal als meerijd-uitvoering. Een trekker kan ook beschikken more than een cabine, bijvoorbeeld bij een buiteninzet.
Heftrucks worden gebruikt voor de meest uiteenlopende transporttaken, zoals het verplaatsen van pallets, het verzamelen van goederen of het in- en uitslaan van vrachtauto’s.
Er zijn twee soorten palletwagens: handpalletwagens en elektrische palletwagens. Handpalletwagens gebruik je om pallets more than een korte afstand te verplaatsen, bijvoorbeeld in het magazijn maar ook daarbuiten.
Orderpicktrucks zijn bedoeld om around grotere afstanden en eventueel op hoger niveau orders te verzamelen. De voordelen van een orderpicker nemen toe als het aantal te verzamelen orders stijgt.
De meest gebruikte heftruck is de vorkheftruck. In tegenstelling tot de stapelaar en palletwagen, zit de chauffeur bij de heftruck óp de truck. Dat maakt de heftruck geschikt voor een meer intensieve inzet. Bovendien zijn de hefcapaciteiten en hefhoogtes van vorkheftrucks groter dan die van stapelaars en kan je dus zware lasten mee verplaatsen.
Vaak wordt er satisfied wisselaccu’s gewerkt om de heftruck voor een langere periode te gebruiken. De lithium-ion accu is een relatief nieuwe style accu. Een lithium-ion accu is volledig gesloten en heeft geen onderhoud nodig. Het tussentijds laden maakt de lithium-ion heftruck flexibeler in gebruik, sneller en veiliger.
Bijvoorbeeld het transport van pallets van de productielijn naar het magazijn of andere soortgelijke repeterende bewegingen. Meerdere soorten heftrucks, zoals de stapelaar, de trekker, de orderpicktruck of de smalle gangen truck, zijn te gebruiken als AGV.